Geef uw advies
May 9, 2016

Emakina / Mobile laat Europa samen zingen, met Tele2

Posted by Luc Malcorps

‘s Werelds eerste crowdsource-zangstem app
viert 60 jaar Eurovisie Songfestival

Eén stem
Nu het 60e Eurovisie Songfestival nadert, lanceert Emakina / Mobile de eerste crowdsource-zangstem ooit. Dit project voor de Zweedse Mobiele Operator Tele2 combineert een website met een app voor Android en Apple, om zo “The Sound of Europe” te creëren.

Teleimage
Een Europese Mobiele ‘Sing Along’, gecreëerd door Emakina / Mobile
Emakina’s Mobile team ontwikkelde het concept dat Edelman Deportivo voorstelde aan Tele2. De krachtige web- en mobiele ervaring bouwt verder op de grafische richtlijnen van Tele2.

One
Op de website thesoundofeurope.com maak je kennis met het project en de originele song ‘One’ van Zweden’s sterproducer Pontus Winnberg. Het idee is dat we samen muren kunnen afbreken, en één zijn binnen Europa, zoals de app met het liedje bewijst.

Hier hoor je ook het gecrowdsourcete lied, met de stemmen van alle deelnemers samen, of gebundeld per land. Social media zijn zeer prominent aanwezig, zodat je deze actie gemakkelijk deelt met je contacten.

Meedoen is makkelijk
Download de app voor Android of Apple, log in via Facebook of maak even een account aan. Met de mobiele karaoketool ben je al snel klaar om het refrein of het hele lied op te nemen en zo jouw stem toe te voegen aan het groeiende wereldwijde koor.

Tele

Zing en deel je stem
De app filmt je terwijl je zingt, slaat je video op en nodigt je uit om het resultaat te delen via sociale media. Je kunt je video natuurlijk ook tonen aan je vrienden op de videogalerij van je smartphone.

Je zangprestatie wordt meteen omgezet in een geluidsbestand, en toegevoegd aan het centrale systeem, door Emakina ontwikkeld in PHP. De backend optimaliseert en transcodeert het audiobestand en voegt het toe aan alle andere opnames, om zo een nieuwe versie te maken van ‘The Sound of Europe’. Telkens er 25 nieuwe geluidsbestanden bijkomen, hoor je een aangepaste versie op de website.

Emakina, een full-harmony user experience
Het Emakina / Mobile team maakte een leuke en gebruiksvriendelijke ervaring voor Tele2. Dankzij de mooie samenwerking van Emakina’s Mobile team met experts in Stockholm zingen nu mensen van alle landen vrolijk mee in het crowdsource-koor, verenigd door de liefde voor muziek én een fijne mobiele ervaring. Zo eert Tele2 Europa’s grootste muzikale media-evenement met stijl en enthousiasme.

Tele2 promoot de originele actie met TV spots en een ‘teaser’ film op een reeks belangrijke tv-kanalen. Internationale PR en Facebook Ads sporen mobiele zangers ook aan om hun stem te laten horen.

Comments are closed.