Geef uw advies
March 28, 2016

Resultaten 2015 Emakina: zeer sterke prestatie

Posted by Luc Malcorps

Emakina Group (Alternext Brussel: ALEMK) maakte zijn zeer positieve jaarresultaten bekend voor 2015.

Karim Chouikri en Brice Le Blévennec, co-CEO’s Emakina Group:
“Wij bedanken onze klanten voor hun vertrouwen, alsook onze 700 medewerkers voor hun uitstekende bijdrage.”

Emakina_Management

De CEO’s van de groep geven een woordje uitleg…
“De groep noteert een forse stijging van haar resultaten in 2015 met een groei van 25% van haar inkomsten, plus een nieuwe toename van de operationele marge met bijna 150 basispunten. Deze prestatie wordt gedragen door een sterke commerciële dynamiek bij alle teams van de groep. De bedrijfswinst vóór afschrijvingen (EBITDA) groeit met 50% en bedraagt 6.070 KEUR. Dit opmerkelijk resultaat komt door een efficiëntere en beter aangepaste inzet van middelen op afroep, een betere kostenbeheersing en de hogere synergie tussen de verschillende entiteiten van de groep. Onze internationale expansie zet zich verder met 57% aan inkomsten die buiten België werden gerealiseerd.”

Frédéric Desonnay, CFO Emakina Group voegt toe:
“De verbetering van de marges sinds drie jaar is het resultaat van belangrijke inspanningen op intern niveau door onze managers. Zij hebben de kosten kunnen beheersen, talent optimaal ingezet en de juiste technologische keuzes gemaakt. Hierbij konden zij rekenen op de steun van onze aandeelhouders, onze bankiers, en niet te vergeten, de inzet van onze financiële en administratieve teams.”

Infographic_NL

OPVALLEND IN 2015

Nieuwe klanten
Ales, AstraZeneca, Bosch Siemens, Celio, Carré de l’Habitat, Cofely (Engie), Crea Geneve, Crédit Mutuel Arkéa, De Lijn, European Defense Agency, Generali, Goodman, Greentube, Hypo NÖ, Jimmy Choo, Kenwood, Kiala (UPS), LolaLiza, Markafoni, Melexis, Merck, Merkur Markt (REWE), Vecos en WE Fashion.

Synergiën
Alle entiteiten binnen Emakina werken vlot samen, waardoor zij hun knowhow, middelen en technologieën efficiënt delen.

 Overnames
In september 2015 verwierf Emakina het digitale agentschap diamond:dogs, met 80 medewerkers in Wenen, Zurich, Salzburg en Zagreb. Zo versterkt Emakina zijn positie in centraal Europa.

In 2016 werd ook het Zweedse agentschap Dempsey overgenomen, waardoor het prominenter in Scandinavië aanwezig is.

Partnerschappen 

Asiance (Korea) en Bubblegum (Spanje) werden in 2015 partners. Zij vervoegen de agency-partners Domino (Italië), Metia (UK, USA en Singapore), Piramit (Turkije) en SinnerSchrader (Duitsland).

EMAKINA/Things

Emakina blijft innoveren, met de creatie van een nieuw expertisecenter op het gebied van internet-of-things (IoT).

Brand Experience Score©

Emakina onthulde een nieuwe methode en indicator voor merkenbeheer, met onderzoek naar merken uit de cosmeticasector, vrouwenmode, hobby, en tuinieren.

Interesse in cijfers en boekhoudkundige gegevens? Neem dan eens een kijkje bij Financieel Nieuws op de Emakina.com website!

EMAKINA

 

 

 

 

 

Comments are closed.